Chakra tekenen

Chakra’s
Van 7 naar 13 chakra’s.
Alles wordt aangedreven door twee energiestromen. Een vanuit de aarde en een vanuit de kosmos. In de mens ontmoeten die twee stromen elkaar in de Chakra’s. Het zijn energiecentra in je lichaam. Je kunt ze voorstellen als ronde schijven en ze bevinden zich op één lijn in je wervelkolom vanaf je stuit tot je kruin. Er zijn 7 hoofdchakra’s, ze hebben elk een eigen kleur en vorm.
In deze nieuwe tijd van het Aquariustijdperk, waarin een snellere ontwikkeling van het bewustzijn is, zijn er 6 nieuwe chakra’s in de mens geïnplanteerd. Deze worden Kosmische Chakra’s genoemd.
Chakratekenen
In de 13 Kosmische Chakracursus komt in elke les één Chakra aan bod. De les begint met een korte uitleg en een beweging- of energieoefening. Daarna volgt een meditatie met de kleur en het specifiek symbool voor het desbetreffende chakra. Ook gaan we in een oefening met de kleuren aan de slag. Iedereen werkt de mandala op zijn eigen manier zelf verder uit. Je ontdekt de mogelijkheden van de nuances van één enkele kleur en voelt de energie die daar vanuit gaat. Door het tekenen en kleuren gaan de Chakra‘s beter functioneren, bevordert je je creativiteit, je gezondheid en je bewustwordingsproces. Bovendien krijg je belangrijke inzichten over jezelf. Het chakratekenen heeft dus een helende werking.